תחרות פורים • לחם / לחמניות שום-איקס חלבי – שושי, בני ברק

    שושי 2 Comment on תחרות פורים • לחם / לחמניות שום-איקס חלבי – שושי, בני ברק
    10:26
    05.05.24
    נתי קאליש No Comments on מרן הגרמ"ה הירש: "עד ל"ג בעומר תהיה הפסקת אש"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פורים שמח מתחיל עם בוקר טוב!
    הלחם שכל אחד ישמח לקבל מכם על הבוקר… במיוחד בפורים!

    4 לחמים ארוכים / 24 לחמניות
    2 תבניות תנור גדולות / תבניות שקעים

    מרכיבים לבצק:
    1 קילו קמח לבן
    1 קוביית שמרים
    1/2 חבילה מרגרינה (100 גר')
    1 כף מלח
    2 כוסות מים
    2 ראשים של שיני שום (20 יחידות)
    קצוצים דק

    אופן ההכנה:
    1. מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק מלבד המים ושיני השום.
    2. מוסיפים בהדרגה את המים תוך לישה איטית עד לספיגת המים. מגבירים את מהירות הלישה ולשים כ-8 דקות.
    3. מוסיפים את שיני השום הקצוץ ולשים עד לפיזור אחיד של שיני
    השום בבצק כ-3 דקות (הבצק יוצא קצת דביק בגלל השום).
    4. מקמחים את כדור הבצק ומשהים לתפיחה כ-1/2 שעה.
    5. מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים מכל חלק צורה של לחם ארוך או 24 לחמניות עגולות. מקמחים את התבנית ומניחים להתפחה שנייה עד להכפלת הנפח.
    6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ואופים 1/2 שעה. מצננים.

    נייר כסף לציפוי הלחמים / לחמניות

    מרכיבים למילוי וציפוי:
    1 חבילה גבינה צהובה
    לטעם השום: שום כתוש
    מלח
    פלפל שחור
    זעתר
    שמן זית
    לטעם הבצל: בצל מטוגן
    פפריקה מתוקה
    שמן
    אופן ההכנה:
    1. בעזרת סכין חותכים כל לחמנייה ויוצרים איקס (יש לשים לב לא לחתוך עד הסוף) בכל חריץ דוחפים 1/4 פרוסת גבינה צהובה.
    2. בוחרים את הטעם הרצוי. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
    מפזרים באופן אחיד בחריצים ומעליהם.
    3. מצפים כל לחמנייה / לחם בנייר כסף.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל240 מעלות צלזיוס כ-10 דקות, פותחים את הנייר כסף רק בחלקן העליון של הלחמניות ואופים עוד כ-5 דקות עד להשחמה נאה.
    5. מגישים לשולחן ישר מהתנור..!

    בתאבון ו…. פורים שמח!!
    IMG_9032_resize

    IMG_9098_resize

    IMG_9167_resize

    IMG_8800_resize

    IMG_8816_resize

    IMG_8822_resize

    IMG_8825_resize

    IMG_8846_resize

    IMG_8874_resize

    IMG_9009_resize

    IMG_9027_resize



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      זה המתכון הכי הכי מוצלח זה היה מאד טעים מכל מה שהכנתי משפחתי מאד נהנתה. תודה רבה רבה